«Врятували Бог, бронік і каска»: історія захисника Назарія Ралька з Бачини
Інтерв'ю
06.03.2024
«Авдіївка… Була дуже важка ситуація. Не вірилось, що вдасться вийти живим. Ми тоді потрапили в оточення. Були на дуже невигідних і зовсім непідготовлених позиціях. Ворог мав переваги всюди: і в повітрі, і у важкому озброєнні...», – розповідає воїн

Свій бойовий шлях 27-річний солдат ЗСУ Назарій Ралька з Бачини (позивний – Джон) почав у березні минулого року. За освітою Назар офіціант, бармен. Цю історію передає Голос Прикарпаття.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Розповідаючи про себе, воїн запевняє, що всюди намагається знайти якийсь позитив, незалежно в якій ситуації знаходиться. «Люблю гарно та весело проводити час. Не важливо – це футбол, чи більярд – головне – гарний настрій та добрі люди поруч», – каже він.

Незадовго до повномасштабного вторгнення Назар повернувся з-за кордону. Думав їхати знову, але війна все змінила. Однозначно вирішив, що буде боронити Україну. Готувався йти в один із добровольчих батальйонів, у якому воював його друг. Однак все склалось не так, як планував. Згодом отримав повістку й став військовослужбовцем ЗСУ. Зараз служить гранатометником у 47 бригаді «Магура». Разом із побратимами боронили Роботине, Авдіївку, Степове.

Попри такий молодий вік та майже рік служби, у біографії Назара вже є потужний бойовий досвід, а в пам’яті назавжди залишаться епізоди, коли вдалось вижити тільки завдяки Богу.

«Авдіївка… Була дуже важка ситуація. Не вірилось, що вдасться вийти живим. Ми тоді потрапили в оточення. Були на дуже невигідних і зовсім непідготовлених позиціях. Був ближній бій. Ворожі гранати недолітали півметра-метр до наших окопів. Ворог мав переваги всюди: і в повітрі, і у важкому озброєнні», – пригадує солдат.

Далі Назарій розповів як його бригада потрапила під мінометний обстріл: «Москалі сипали дуже сильно. Був щільний мінометний обстріл. Хоч ми були і в бліндажі, та все ж осколки залітали. Мене реально врятували Бог, бронік і каска. Осколок пройшов прямо попри бронежилет. Мене зачепили два осколки. Один уже витягнули».

Захисник запевняє, що саме Бог врятував його життя. Він також дякує Йому, що має можливість продовжувати служити Україні. «Загалом, коли виходиш живим із дуже важких ситуацій, віриш в Бога ще з більшою силою», - каже Назар.

У воїна в планах закінчити лікування і знову стати в стрій. «Ситуація на фронті складна, мушу бути зі своїми побратимами», - розповідає він.

Коли буває складно, Назарій каже собі й іншим, що все буде добре, згадує якісь приємні моменти з життя. Цим самим налаштовує на позитив себе та побратимів.

Також він вдячний усім за підтримку на молитви: «Я дякую всім! Ваша допомога неабияк мотивує. Ми маємо за кого й за що боротись. Тому ми тут – за земляків, за українців, за нашу Неньку. Неодмінно переможемо, якщо будемо триматись усі разом», – запевняє захисник.

Ми дякуємо всім захисникам і захисницям за безперервну оборону нашого теперішнього і майбутнього. Давайте продовжувати підтримувати наших воїнів, а також молімося за кожного з них. Нехай кожен з наших військових відчує, що Бог перебуває поряд з ним.

Джерело: Голос Прикарпаття

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Інтерв'юНадихаючі історіїВійнаСуспільство
Останні новини
Останні новини