В Україні відкрилися три нові адвентистські школи
Освіта і наука
14.09.2021
Першого вересня в Україні, наряду з іншими, відчинили свої двері й адвентистські школи. Ще 15 років тому була в Україні була лише одна адвентистська школа, — в Києві, а цього року учні сіли за парти 24 шкіл

За час літніх канікул директори шкіл і засновники виконали велику роботу та на учнів чекало багато новин.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє religion.in.ua з посиланням на сайт адвентистів сьомого дня в Україні.

У школі в м. Чернівці відбулася велика реконструкція та з'явився другий поверх. У Черкасах розпочали будівництво нової будівлі для шкільних приміщень. Учні в Білій Церкві на Київщині увійшли в нову будівлю й дізналися про те, що школа отримала державну ліцензію. В Києві з'явився новий шкільний автобус. А в Полтаві та Хмельницькому вперше розпочали роботу класи середньої школи. Дві школи прийняли до штату своїх співробітників нових директорів.

Особливим «День знань» був у трьох школах, які відчинилися тільки цього року, та де свято «Першого дзвоника» проводилося вперше. Кожна з цих шкіл пройшла непростий шлях до свого відкриття.

У місті Суми про відкриття адвентистської школи говорили вже давно, але різні обставини не давали здійснитися цим планам. Цього року мрія пастора громади Олександра Присакаря та директора школи Наталії Коропченко нарешті здійснилася. Першого вересня семеро учнів увійшли до привітних приміщень «Clever school», — школи, яка розташувалася в стінах молитовного будинку.

До цього часу в кімнатах був не тільки зроблений гарний ремонт, але їх ще й обладнали сучасними партами, проєкторами та інтерактивними дошками. Завдяки місцевій громаді, яка виділила частину свого молитовного будинку для шкільних класів, тепер кожен день в цій будівлі читається Слово Боже та линуть молитви.

Протягом шести років в Івано-Франківську на території молитовного будинку працював адвентистський дитячий садок. Керівник Наріна Жиляк та співробітники дитячого садка своєю присвятою дітям придбали хорошу репутацію, тому батьки довірили їм 44 дитини від двох до шести років.

Закінчуючи дитячий садочок, діти та їхні батьки не хотіли розлучатися з навчальним закладом. У відповідь на їхні неодноразові прохання цього року було прийнято рішення про відкриття першого класу та зі старшої групи дитячого садка десятеро дітей стали учнями 1-го класу школи «Прикарпатська Надія».

Обласний пастор Іван Заверуха та керівник відділу освіти конференції Іван Чернушко різним чином сприяли тому, щоб відкриття школи стало реальністю. Це свято стало можливим завдяки жертовності місцевої громади, яка присвятила частину молитовного будинку з пасторською кімнатою включно для служіння дітям.

Читайте також: Море розваг, безкоштовна їжа і Unison Band: як у селищі на Рівненщині пройшов фестиваль «Надії»

Історія школи в Краматорську на Донеччині розпочиналася нетипово для навчальних закладів України. Першим кроком до відкриття школи була купівля великої двоповерхової будівлі з такою ж величезною прибудинковою територією. Після цього з'явився директор навчального закладу, група дитячого садка та перший клас.

Ще навесні були сумніви щодо того, чи вийде відкрити перший клас. Директор школи Наталія Навозенко разом зі співробітниками та пастор громади Максим Лазарєв разом з членами громади вклали чимало сил для того, щоб школа стартувала. За літній час на території школи було проведено дві великі дитячі програми, які відвідали понад 200 дітей.

Справжнім Божим дивом, яке підтримало руки ініціаторів, адвентисти вважають отримання державної ліцензії протягом декількох тижнів. Посвячені люди зробили можливим, щоб в освітньому закладі «Східний Ангел» була не тільки група дитячого садка, але відчинив свої двері перший клас.

Джерело: religion.in.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

 

Освіта і наукаХристиянський світ