Уряд Угорщини хоче законом заборонити одностатевим парам всиновлювати дітей
Загрози та виклики
11.11.2020
Уряд Угорщини розробив законопроєкт, який практично забороняє одностатевим парам всиновлювати дітей, що правозахисні групи назвали нападом на ЛГБТ-спільноту

Уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана також запропонував поправку до Конституції, яка вимагає, щоб діти виховувалися з християнською позицією стосовно статі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Законопроєкти були подані в парламент Угорщини пізно ввечері 10 листопада, незадовго до того, як 11 листопада набули чинності жорсткі коронавірусні обмеження.

Уряд заявив, що запропоновані зміни підвищить "акцент на правах дітей під час усиновлення".

Закон пропонує дозволити всиновлення тільки подружнім парам. Самотні люди можуть всиновлювати дітей тільки зі спеціальним дозволом міністра, який відповідає за сімейні справи.

Читайте також: Верховна Рада хоче 17-20 листопада проголосувати законопроект №2693-д, що запроваджує драконівські штрафи за критику гей-парадів та ЛГБТ

Правозахисна група Hatter заявила, що закон фактично означає заборону на усиновлення для одностатевих пар. Досі це було можливо, якщо один партнер подавав заявку як самотня людина. В Угорщині одностатеві шлюби заборонені.

У травні парламент Угорщини заборонив змінювати в документах стать, вказану при народженні.

Всеукраїнський Собор підтримує угорців у їхньому відстоюванні сімейних цінностей та захисті прав дітей.

За матеріалами pravda.com.ua

Фото 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 


 [h1]

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини