Українська мова стане одним з випускних предметів у польських школах
Освіта і наука
23.10.2024
Українську додадуть до випускних іспитів у польських школах як іноземну мову на вибір, це станеться з 2025 року

Про це йдеться у роз’ясненнях Міністерства освіти України.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Іспит за восьмий клас (випускний у школі і вступний до вишів) у Польщі для учнів, які є громадянами України, проводитимуть з математики та сучасної іноземної мови, пише osvitoria.media.

Водночас учні, які навчаються в 11-му випускному класі в українській школі дистанційно, але перебувають на території Польщі, можуть бути звільнені від складання польського іспиту. Бути звільненим чи все ж таки складати його, вирішує сам учень.

У Міністерстві нагадали, що Польща надає можливість українським школярам продовжувати вивчати рідну мову. Однак вони забезпечуються опікою та навчанням на умовах, що застосовуються до польських учнів у школах.

З вересня 2024 Польща зобов’язала усі українські родини з дітьми дошкільного та шкільного віку віддати їх до місцевих закладів освіти. У разі відмови — сім’ї позбавляють дитячих виплат. Це 185 євро на місяць.

За офіційною інформацією польського Міносвіти, близько 20 тисяч нових дітей-біженців з України почали відвідувати школи в Польщі, що значно нижче очікувань уряду, який  розраховував на інтеграцію додаткових 60-80 тисяч маленьких українців. У першій половині 2024 року дитячу допомогу отримували 247 тисяч українських дітей — це вдвічі менше, аніж у 2022 році.

Джерело: osvitoria.media

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Освіта і наукаЄвропа та світМолоде життя
Останні новини
Останні новини