В Австрії дозволять допомагати важкохворим іти з життя
Загрози та виклики
12.12.2020
Конституційний суд Австрії в п'ятницю постановив, що заборона асистованого суїциду порушує основні права людини, і наказав уряду скасувати її в 2021 році.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Сьогодні в Австрії асистований суїцид, тобто суїцид, скоєний з використанням допомоги іншої людини (лікаря), карається тюремним ув'язненням до п'яти років.   

Правляча коаліція Австрії закликала зберегти існуюче законодавство, яке забороняє допомогу в суїциді, пославшись на потенційні зловживання у разі легалізації процедури.

Ми бачимо, що тенденція легалізації евтаназії набуває поширення у світі. На жаль, слідом за нехтуванням життя ненароджених дітей, стає можливим позбавляти життя тяжкохворих. Однак, чи не стане це підвалинами для того, щоб потім надати дозвіл на законне самогубство будь-кому. 

Читайте також: Християни роздали пакети продуктів 130 родинам, в яких є люди з інвалідністю

Крім того, евтаназія спотворює професійні завдання медиків, місія яких завжди полягала й повинна надалі полягати в служінні та захисті людського життя аж до його природного завершення.

Нагадаємо, у Ватикані представники юдаїзму, християнства та ісламу підписали спільну декларацію про кінець життя, згідно з якою «евтаназія і самогубство за лікарського сприяння є помилковими з точки зору моральності і релігії».

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини