Верховний суд США забив "останній цвях у труну" неконституційних обмежень в каліфорнійських церквах
Європа та світ
03.05.2021
Верховний суд США 26 квітня прийняв постанову про по скасування дискримінаційного рішення суду Дев'ятого округу в Каліфорнії, яке забороняло церквам повноцінно проводити богослужіння

Об'єднана п’ятидесятницька церква округу South Bay при підтримці юридичної фірми святого Томаса Мора домоглися повного знищення місцевих рішень суду щодо церков та зібрань.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Спеціальний юрисконсульт товариства ім. Томаса Мора, Пол Джонна назвав постанову Високого суду "останнім цвяхом у труну", який поховав неконституційні обмеження ліберального губернатора Ньюсома в каліфорнійських церквах, пише lifenews.com.

Наказ від 26 квітня став останнім у серії тріумфів, які округ South Bay отримав від Верховного суду США. 5 лютого Високий суд присудив церкві історичну перемогу, коли скасувала заборону на богослужіння в приміщенні.

Читайте також: Австралійський прем’єр-міністр публічно задекларував християнські погляди та попередив церкви про глобальні загрози

Після цього рішення Суд заборонив штату вводити обмеження на вивчення Біблії в невеликих групах і молитовні збори. 12 квітня Каліфорнія оголосила, що скасовує усі обмеження щодо кількості людей в церквах. 23 квітня адміністрація губернатора Ньюсома оголосила про скасування всіх обмежень на спів у церкві.

"Остання постанова від 26 квітня, що скасовує попереднє рішення суду Дев'ятого округу, є ще однією великою перемогою релігійної свободи, — заявив Пол Джон. — І це чітко пояснює ворожим нижчестоящим судам: якщо ви позбавите громадян конституційних прав, особливо завітного права на вільне сповідання релігії, в справи втрутиться Верховний суд США”.

За матеріалами lifenews.com

____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ