В Україні зменшилася кількість людей, які вважають себе віруючими. Що робити?
Аналітика
25.05.2021
Лише 31,6% респондентів відповіли «Так» на питання «Чи можете ви назвати себе віруючою людиною?» під час опитування, проведеного серед українців дослідницькою компанією «Active Group» у квітні 2021 року

Минулого року відповідний показник становив 38,5%. Про це пише politteo.online.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Сумарно результати дослідження засвідчили, що в Україні зросла кількість тих, хто має нечітку ідентичність за критерієм «віруючі/невіруючі». Кількість тих, хто відповіли на згадане питання «Скоріше так», зросла з 33,5 до 35,7%. «Скоріше ні» відповіли 13,1% опитаних на тлі 8,1% минулого року. Натомість кількість тих, хто чітко визнає себе невіруючим, зросла менш ніж на 1%: 16,8 проти 16,1.

Узагальнюючи, автори дослідження стверджують, що «відсоток віруючих українців знизився: у травні 2020 року віруючими або скоріше віруючими себе вважали 73% громадян України, а у квітні 2021-го відсоток віруючих склав 67,3%».

Читайте також: Молитовний Сніданок знову єднає багатокультурну Одещину за одним столом

Згадані результати відображають дуже загальні речі, які стосуються релігійності. З огляду на інші показники опитування, «віруючими» могли себе визнавати люди, дуже далекі від релігійної практики та елементарної катехизованості. Зокрема, про намагання відвідувати богослужіння щотижня заявили лише 9,7% опитаних.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 24-25 квітня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Географія: вся територія України за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1200 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном України та типом населеного пункту.

Чому це є справжнім викликом для християн? 

На превеликий жаль, сучасна церква не завжди є зразком в учнівстві, тобто у виконанні великого доручення від Господа: 

«Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь» (Матвія 28:19-20)

В Україні живе багато людей, які не просто "не вважають себе віруючими", а які впринципі далекі від понять віри та істини, а відповідно - живуть у невизначеності, страхом смерті, без сенсу, в гріху і т.д. 

Християнам потрібно ділитися своєю вірою та розповідати невіруючим про чудесні зміни, здійснені Христом у житті кожного послідовника Месії. Незалежно від рівня духовної зрілості, в нас завжди є чим поділитися. Багато християн мовчать, бо думають, що їм немає що сказати, або що хтось інший скаже краще за них, але це не правильно! Найшоловніше, що трапилося в житті у кожного християнина - це знайомство з Богом, відчуття Його любові - і саме цим потрібно ділитися з іншими!

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

АналітикаСуспільство
Останні новини
Останні новини