2200 християн вбиті в Нігерії у 2020 році — дані доповіді
Загрози та виклики
21.12.2020
У Нігерії у 2020 році вбито 2200 християн. Про це свідчать дані нової доповіді

На думку лідера і засновника InterSociety Емека Умеагбаласі, вбивства християн в Нігерії — це не випадкові акти насильства, а розрахована спроба завоювати Нігерію для ісламу.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на invictory.com та christianpost.com.

Міжнародне товариство цивільних свобод і законності в Нігерії (InterSociety) опублікувало доповідь, в якій зазначено, що з 2009 року радикальні ісламісти вбили 34400 християн, у 2019 році — 2200, а у 2020 теж 2200. Згідно з доповіддю, на думку уряду Нігерії християни загинули в результаті «нещасних випадків» або «сутичок між племенами».

У доповіді зазначено, що найнебезпечніше в радикальному ісламізмі в Нігерії те, що він поширюється непомітно, і таємно контролює країну через джихадизм Фулані. Щоб приховати це, теперішній нігерійський уряд також створив міжнародний механізм брехні та пропаганди. Його основна мета — дезінформація і введення в оману ключових і стратегічних міжнародних законодавчих, дипломатичних та демократичних інститутів або органів, особливо ЄС, США, Великобританії та Австралії і їх парламентів та ООН.

За словами лідера і засновника InterSociety Емека Умеагбаласі, уряд Нігерії поширює через ЗМІ інформацію, що пастухи племені Фулані біжать від опустелювання на південь і вбивають місцевих фермерів під час випадкових сутичок.

Умеагбаласі заявив, що справжня причина, чому Фулані їдуть на південь, — це пошук і вбивство християн. Лідер доповнив, що Нігерійський уряд приховує напади, тому що підтримує радикальних ісламістів. Президент Мухаммаду Бухарі — мусульманин входить до Асоціації скотарів Нігерії «Міятті Аллах», яка підтримує радикальні ісламські племена.

Читайте також: Населення України скоротилося за 10 місяців на 232 тисячі осіб — держстат

«Бухарі ігнорує Конституцію, — продовжив Умеагбаласі. — Згідно з Конституцією, в уряді не повинно бути державної релігії. Конституція ясно дає зрозуміти, що склад Збройних сил Нігерії повинен відображати регіональну або релігійну збалансованість, але Президент до цього не прислухається».

Як зазначено у звіті Intersociety, замість цього Президент призначає мусульман на високі пости. З моменту обрання Бухарі у 2015 році мусульмани зайняли 32 з 39 найбільш важливих посад у політиці, безпеці, законотворчості та судовій системі.

У червні п’ять найбільших ісламських угруповань Нігерії уклали союз між собою в боротьбі проти християн.

Вбивства християн в Нігерії — це не випадкові акти насильства, а розрахована спроба завоювати Нігерію для Ісламу, на думку Умеагбаласі. Згідно з даними доповіді, уряд Нігерії нічого не робить зі зростанням кількості нападів, постійно занижує кількість жертв, іноді ховає вбитих християн за мусульманськими традиціями, щоб переконати світ, що християни не піддаються нападам.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини