Через карантин 110 мільйонів дітей у світі голодують
Європа та світ
14.07.2020
Пандемія COVID-19 призвела до голоду 110 мільйонів дітей, а 8 мільйонів дітей змушені жебракувати щоб вижити в 24 країнах Латинської Америки, Азії та частини Африки на південь від Сахари. Цю сумну статистику повідомляє Християнська організація гуманітарної допомоги «World Vision»

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Інші міжнародні установи, такі як Організація Об'єднаних Націй та Всесвітня продовольча програма, теж підтвердили прогнози, що економічні наслідки нового коронавірусу неминуче призведуть до зростання дитячого голоду, насильства та бідності в значних масштабах..

«COVID-19 вже впливає на здатність батьків та опікунів задовольняти потреби своїх дітей», - йдеться у доповіді World Vision під назвою «Поза часом: шокуючи факти після COVID-19».

«Якщо не вжити термінових заходів все буде ставати тільки гірше, особливо враховуючи те, що кожна друга дитина з 2 мільярдів дітей у світі живе в бідності", - йдеться в звіті.

«Третина з 14 000 сімейств у дев'яти країнах Азії вже втратила роботу або доходи під часу спалаху коронавірусу. «60% цих сімей щоденно залежать від  випадкових підробіток, що на даний час є основним джерела доходу», - йдеться в повідомленні. Окрім того, чверть усіх обстежених сімей не мали в наявності запасів продовольства, а у третини залишилось запасів лише на тиждень.

Читайте також: В Україні майже 60% розлучень за 2019 рік. Оприлюднена статистика

Як показало дослідження, у Камбоджі 28% сімейств на грані безробіття доходів, томі дітей відправляють працювати, а в Бангладеші 34% відправляють своїх дітей жебракувати.

У міських нетрях Індії 40% респондентів повідомили про зростання насильства в сім'ї через обмеження пересування та зменшення доходу в сім’ях.

В Африці 59% респондентів з якими працює «World Vision» все ще працюють, але менше витрачають кошти на здорову та поживну їжу.

У Латинській Америці біженці сильно потерпають від втрати доходу, а третина дітей лягають спати голодними.

У Чилі 82% опитаних повідомляють про серйозні проблеми з пошуком їжі, а у Венесуелі 70% взагалі не мають доступу до їжі, а це означає, що діти віком до п'яти років мають високий ризик недоїдання. У звіті також показано, що 28%-ам опитаних дітей загрожує виселенням з дому, 7% вже на вулиці.

За прогнозами Організації Об'єднаних Націй, більше 66 мільйонів дітей можуть потрапити в надзвичайну бідність через пандемію, не враховуючи ще 385 мільйонів дітей, які вже перебували в надзвичайній бідності станом на минулий рік.

Читайте також: Рада легалізувала гральний бізнес, що дозволить офіційно програвати гроші через смартфон

Журнал охорони здоров'я «The Lancet» передбачив, що якщо справи будуть розгортатися за найгіршим сценарієм, обмеження доступу до поживної їжі може призвести до збільшення смертності серед дітей, а саме до 1,15 мільйонів за півроку.

Всесвітня програма продовольства попередила, що кількість людей які потребують продовольства для збереження життя, може подвоїтися до 265 мільйонів людей у всьому світі.

У травні організація «World Vision» разом з пасторами розгорнула кампанію збору коштів на 350 мільйонів доларів, щоб допомогти приблизно 72 мільйонам людей по всьому світу.

«Це найбільший глобальний проект реагування на кризу за всю нашу 70-річну історію», - сказав Едгар Сандовал, президент організації з розвитку «World Vision» «Ми знаємо, що пастори та інші духовні лідери можуть бути справжньою рушійною силою для зупинення COVID-19, оскільки вони мають позицію довіри у своїх громадах».

За матеріалами: christianpost.com

Фото

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини