Оголошений конкурс для молодих діячів культури на здобуття щорічних грантів президента
Культура і творчість
30.08.2024
Міністерство культури та інформаційної політики спільно із Державним агентством з питань мистецтв та мистецької освіти оголосили конкурс для молодих діячів культури на одержання щорічних грантів президента України у 2025 році
Метою грантів є підтримка створення і реалізації творчих проєктів.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Як передає ukrinform.ua, про це повідомпляє преслужба МКІП.

Як зазначили у МКІП, «цей конкурс надає унікальну можливість молодим талановитим українцям отримати допомогу для втілення своїх ідей, що сприятиме розвитку національної культури».

У конкурсі можуть взяти участь письменники, майстри народного мистецтва, діячі в галузі театрального, музичного, циркового, образотворчого мистецтва віком від 14 до 35 років.

Для участі у конкурсі потрібно подади необхідний пакет документів до Держмистецтв. Зокрема заявку (за встановленою формою), кошторис творчого проєкту (за встановленою формою), копію паспорта, інформаційну довідку про головних виконавців проекту, у якій зазначити біографічні дані та інформацію про творчу діяльність претендента (участь у мистецьких заходах, фото, CD-DVD, буклети, афіші, програми, програмки, відзнаки, нагороди, зразки літературної творчості).

Також обов'язковим є подання рекомендацій щодо підтримки творчого проєкту (не менше двох) і гарантійного листа підприємства (установи, організації, закладу), яке зобов’язується забезпечити реалізацію такого проєкту.

Довідки, рекомендації та гарантійний лист підприємства (установи, організації, закладу) заповнюються у довільній формі.

Документи, які не відповідають вимогам, не будуть прийняті до розгляду експертними комісіями.

Заявки приймаються з 1 вересня до 1 листопада 2024 року до 16:45.

Усі матеріали можна подати в електронному або паперовому вигляді за адресою: 01001, Київ, вул. Бориса Грінченка, 1.

Також можна скористатися електронною поштою: n.pashkova@arts.org.ua – для митців у сфері образотворчого мистецтва; o.hanzia@arts.org.ua – для митців у сфері театрального мистецтва; g.gensitskyi@arts.org.ua – для митців у сфері музичного мистецтва; a.komendant@arts.org.ua – для молодих письменників; o.ionova@arts.org.ua – для майстрів народного мистецтва; l.ivanova@arts.org.ua – для діячів у сфері циркового мистецтва.

Додаткова інформація – за телефоном 044 202 13 90.

Як повідомлялося, гранти встановлені з 1999 року згідно з Указом Президента «Про затвердження Положення про порядок надання грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва та кінематографії для створення і реалізації творчих проєктів».

Джерело: ukrinform.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Культура і творчістьМолоде життяСуспільство
Останні новини
Останні новини