МОК оголосив про створення Олімпійських ігор з кіберспорту
Європа та світ
25.07.2024
Перші змагання відбудуться вже наступного року в Саудівській Аравії

Міжнародний олімпійський комітет одноголосно проголосував за створення перших в історії Олімпійських ігор з кіберспорту. Про це повідомляється на сайті Міжнародного олімпійського комітету, передає LB.ua.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

"Це справді нова ера для МОК. Ми не відстаємо від цифрової революції. Кіберспортивна спільнота, представлена в нашій Комісії з кіберспорту, з ентузіазмом підтримала цю ініціативу. Це ще один доказ привабливості олімпійського бренду та цінностей, які він відстоює серед молоді", – зазначив президент комітету Томас Бах.

Після свого рішення МОК розпочне обирати міста, час та місця проведення змагань, а також - титулів, які будуть розігруватись, процесу кваліфікації для гравців та інше.

Перші змагання відбудуться у 2025 році в Саудівській Аравії.

Спеціальна комісія уже розробила проєкт, який "враховуватиме інтереси кіберспортивної спільноти, поважаючи при цьому олімпійські цінності". Це, зокрема, стосується назв ігор у програмі та ідеї просування гендерної рівності та взаємодії з молодою аудиторією, яка захоплюється кіберспортом.

Також МОК займеться створення окремої спеціальної структури в межах комітету і буде застосовувати інший підхід до фінансування та організації цих ігор, враховуючи їх особливість.

Першими партнерами організації стануть міжнародні федерації, які вже займаються електронною версією свого виду спорту, і які розглядаються для включення в Олімпійські ігри з кіберспорту. Окрім цього, до співпраці залучать Національні олімпійські комітети, які включають кіберспорт у свою діяльність.

Членкиня Ради директорів Олімпійського та Паралімпійського комітетів Саудівської Аравії та президентка Жіночого комітету принцеса Ріма Бандар Аль-Сауд наголошує: "Як нація ми вже маємо понад 23,5 мільйона геймерів, з яких майже половина — жінки. Ми вже багато років перебуваємо в самому серці кіберспортивної індустрії. Проведення Олімпійських ігор з кіберспорту у 2025 році — це природний крок на нашому шляху до відкриття Саудівської Аравії для світу та світу для Саудівської Аравії", пише Суспільне.

Зазначають, що за останні два роки Саудівська Аравія прийняла понад 1700 гравців з більш ніж 80 країн світу на великих міжнародних турнірах, зокрема на першому Чемпіонаті світу з кіберспорту. Кіберспортивні події в королівстві зібрали майже 4 мільйони вболівальників наживо, і ще 1,3 мільярда глядачів з усього світу переглянули їх у трансляції. Крім того, 67 % населення Саудівської Аравії вважають себе геймерами, а в державі наразі 100 професійних кіберспортсменів.

Джерело: LB.ua, Суспільне

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світАнонсиСуспільство
Останні новини
Останні новини