Тисячі німців мають намір змінити дані про стать у паспорті
Європа та світ
21.10.2024
Для зміни статі у паспорті, а також імені відтепер необхідно лише подати просту заяву до німецього РАГСу

У Німеччині діятиме новий закон, що спрощує зміну в паспорті графи «стать». Із відповідним проханням до німецьких відділів РАГС звернулися вже тисячі осіб. Так, наприклад, у Берліні офіційний запит про зміну запису про нову стать направили близько 1000 місцевих жителів, у Лейпцигу це мають намір зробити близько 650 осіб, близько 500 – у Гамбурзі, понад 340 – у Кельні і 300 – у Мюнхені.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише Deutsche Welle, повідомляє glavcom.ua.

«Запити про бажання змінити запис у паспорті отримують не лише у великих містах Німеччини, а й у невеликих: у баварському Штраубінгу, наприклад, на прийом до РАГСу записалися 15 осіб, у Бад-Райхенхаллі – 4 та у Фюссені – 3», – пишуть журналісти. 

Відповідно до закону про гендерне самовизначення, який бундестаг прийняв у квітні, а бундесрат – у травні, для зміни статі та імені необхідно лише подати просту заяву до РАГСу, а не надавати два висновки психіатра та постанову суду, як це було раніше. Закон набуде чинності 1 листопада. Уряд ФРН очікує, що щорічно новою можливістю матимуть близько 4000 осіб.

Новий закон допускає для внесення до паспорта до графи про поле чотири варіанти статі: «чоловіча» «жіноча», «різноманітна» або «без вказівки».

При цьому при зміні запису попередня анулюється.

Джерело: glavcom.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини