У Техасі знову почав діяти закон про повну заборону абортів
Європа та світ
10.10.2021
Федеральний апеляційний суд США відновив майже повну заборону на аборти у Техасі.

У вересні адміністрація президента США Джо Байдена подала до суду на штат Техас через закон, який набрав чинності 1 вересня. Про це йдеться на сайті bbc.com

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Він забороняє переривання вагітності приблизно після шостого тижня. 

Закон дозволяє будь-якій людині подати до суду на того, хто зробив або допоміг зробити аборт після виявлення серцевої діяльності плода. Рішення апеляційного суду дозволить судам штату Техас продовжувати приймати подібні позови.

"Хаос і страх" 

Раніше окружний суддя Роберт Пітман задовольнив прохання адміністрації Байдена перешкодити виконання закону, поки його законність оскаржують.

Суддя вирішив, що жінкам незаконно заважають контролювати своє життя. Тепер це рішення скасував апеляційний суд.

Закон про серцебиття 

Найсуворіший закон про заборону абортів на всій території США почав діти у Техасі 1 вересня. Він забороняє аборти після шостого тижня, коли в ембріона з'являються ознаки серцевої активності.

Такі закони першими намагалися провести кілька консервативних штатів, але суди скасовували їх всі, як такі, що суперечать рішенням Верховного суду США від 1973 року.

Це рішення суду, відоме як "Роу проти Уейда" (за псевдонімом, приховують особистість заявниці, друге ім'я - це техаський прокурор, який був відповідачем).

Верховний суд тоді ухвалив рішення, що аборт є фундаментальним правом жінок, а заборона на аборти до третього місяця вагітності суперечить конституції, а саме прописаному у ній праву на недоторканність приватного життя.

Пізніше суд уточнив терміни, до яких можна робити аборт. Суд взяв за точку відліку час життєздатності плода - термін, після якого плід може вижити поза організмом матері, в тому числі з медичною допомогою. Його заведено відраховувати після 23 тижнів, або п'ятого місяця вагітності.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ
Останні новини
Останні новини