Українці хочуть бути батьками, створювати родини та піклуватися про них, – Олена Зеленська
Все для сімей
01.05.2023
Українці хочуть бути батьками, хочуть створювати родини й піклуватися про них. Попри війну та її випробування спеціальне навчання за цей рік пройшли 1945 кандидатів в усиновлювачі та ще 1017 кандидатів в опікуни. А з-поміж прийомних батьків і батьків-вихователів 2574 пройшли курс підвищення виховного потенціалу
Один із пріоритетів України – перехід до сімейних форм виховання. Держава прагне дати родину кожній дитині. Ця реформа важлива для України не лише тому, що є одним із зобов’язань перед ЄС. Передусім це моральне завдання, якщо хочемо мати здорове суспільство.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!
 
Про це йдеться на сторінці Олени Зеленської у Фейсбуці.
 
Україна веде боротьбу за родинне виховання в таких умовах, у яких цього не робила ще жодна країна: під час ворожого вторгнення. ДБСТ масово втрачають житло, їм особливо важко переїжджати й шукати нове місце. Але треба розуміти: таких родин в Україні сотні, як і за кордоном, де вони опинилися через вимушену міграцію.
 
Ось чому нам потрібна інформаційна й дієва підтримка всіх країн Європи. Обговорили концепцію реформи сімейного виховання та план роботи її проєктного офісу на зустрічі з Оксаною Жолнович, міністеркою соціальної політики, і делегацією Європейського Союзу, до якої увійшли Дубравка Шуїца, Віцепрезидентка Європейської комісії, Камілла Вальтерссон Грьонвалль, міністерка соціальних служб Швеції, та Ева Божена Копач, Віцеспікерка Європейського парламенту, координаторка з питань прав дитини.
 
Держави ЄС визнали потребу в захисті прав дітей ключовою. Україна вдячна за це, але водночас це не лише наша проблема. Порушення прав створює поганий прецедент для всього світу. Якщо страждають діти однієї країни, у небезпеці дитинство як явище.
 
Права дітей, як і права людини, не мають кордонів. І Україна бореться за безпеку та рівність для всіх.
 
Все для сімейСуспільство