Християнська клініка на колесах. «Янголи в халатах» їдуть туди, де потрібні
Добрі справи
11.10.2021
Наприкінці вересня на запрошення церкви “Христа Спасителя” євангельських християн-баптистів до Каменя-Каширського із Тернополя завітала “Медична клініка на колесах” міжнародного благодійного фонду “Дар життя”

Впродовж двох тижнів спеціалісти клініки провели огляд і надали кваліфіковану лікарську допомогу більше трьом сотням дітей, які виховуються у малозабезпечених, багатодітних родинах, сім’ях учасників АТО/ООС, а також тим, котрі мають інвалідність, перебувають у складних життєвих обставинах, сиротам.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Абсолютно весь спектр доступних професійних послуг камінь-каширці отримали безкоштовно. Із особливостями роботи мобільного закладу познайомилися і журналісти “Полісся” та були приємно вражені високим рівнем технічного оснащення стоматологічного і педіатричного кабінетів, обладнаних у салонах двох автобусів, стерильною чистотою, затишною, людяною атмосферою, пише polissia.net.

Поки колега учасника команди лікарів–тернополян Ярослава Марківа виконувала стоматологічну процедуру маленькій пацієнтці, він сам розповів про місію їхнього приїзду в Камінь-Каширський та те, якими послугами місцеві жителі могли скористатися у клініці. Якщо говорити про стоматологічний напрямок, то це, зосібна, огляд, чистка і фторування зубів, видалення, виявлення карієсу, тощо.

– Нашим завдання є надання послуг медичного характеру дітям насамперед соціально незахищених категорій. Щодня ми приймаємо загалом понад три десятки пацієнтів. На одного відвідувача виділяється 35 хвилин. Маємо все необхідне для виконання поставлених завдань: крісла, обладнання, матеріали. Так як працюємо з дітками різного віку, то і підхід у кожному випадку індивідуальний, стараємося розважити малечу, аби діти спокійно сприймали процедури. Щоб заохотити їх дбати про зуби, роздаємо зубні щітки, пасти, книги-розмальовки на стоматологічну тематику, календарі, навчаємо основним правилам гігієни ротової порожнини. Найбільша приємність для нас – добре зроблена робота, надана послуга, задоволений маленький пацієнт і його батьки, чути слова вдячності від них, – зазначив лікар-стоматолог Ярослав.

– Приблизно стільки ж за день камінь-каширців відвідують кабінет педіатрії, – повідала нам педіатр Віра Кравчук, щойно завершивши прийом чергової пацієнтки. Разом із колективом “Медичної клініки на колесах” вона вже п’ять років. Перед тим пані Віра працювала в пологовому відділенні міста Тернопіль. Як і решта колег, любить нову роботу та віддається їй сповна, вкладаючи частину власної душі у те, чим займається нині, турботі про дітей.

Читайте також: У Техасі знову почав діяти закон про повну заборону абортів

– Окрім надання медичних послуг, які, відзначу, повністю малеча спокійніше адаптовувалася, не боялася незнайомих їй людей. Більшенькі проходять його самі, але тата чи маму запитуємо, на що спеціалістам слід звернути більшу увагу. Застосовуючи кардіограф, іще можемо зробити кардіограму, послуговуючись дермоскопом, який теж маємо, визначаємо вади шкіри. Проводимо аналізи на холестерин, глюкозу крові, гемоглобін, скрінінгове дослідження сечі. Серед обладнання кабінету є комп’ютеризована система, що дуже швидко та точно дозволяє провести розгорнутий аналіз крові, – каже співрозмовниця.

І така прогресивна особливість клініки на колесах сподобалася камінь-каширцям, адже це зручно, відпадає потреба довго чекати на результати, що часто буває в звичайних лікарнях.

Оглянувши не один десяток місцевих діток, досвідчена лікарка дійшла сумного висновку: переважна частина з них мають проблеми з кістками, осанкою, порушення постави хребта. Виправити такий недолік допомагає, за її словами, плавання. У Камені-Каширському просто необхідно збудувати басейн. На заувагу журналістів, що басейн в місті є, от тільки залишилося довести його до ладу, висловлює мудру думку: завершити важливий проєкт конче треба, і над тим, найперше, повинна опікуватися влада, знайти на це ресурс.

До слова, Камінь-Каширська міська рада не залишилася осторонь згаданої благодійної акції та підтримала її проведення в місті.

Олександр Приймак

Джерело: polissia.net

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Добрі справиХристиянський світ
Останні новини
Останні новини