Єврокомісія хоче фінансово карати країни, які не підтримують ЛГБТ. Що чекає Україну?
Загрози та виклики
13.11.2020
Днями у Євросоюзі озвучили скандальну заяву, яка підтвердила здогади просімейних організацій, що ліберальне лобі в вищих інституціях Європи добилося, аби прив’язати питання отримання фінансування та допомоги бізнесу від карантину до того, аби країни поступитися своїми національними сімейними та моральними цінностями в угоду зеленого світла ЛГБТІ.

Диктатура, що може зруйнувати сімейні цінності 

Так, Єврокомісарка з питань рівності Хелена Даллі пропонує включити захист прав ЛГБТІ до зобов’язань країн-членів щодо дотримання верховенства права, за порушення яких у наступному семирічному бюджеті ЄС можуть передбачити санкції. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У коментарі виданню Даллі зазначила, що забезпечити захист прав ЛГБТ у країнах-членах можливо було б у рамках механізму, що передбачає фінансові важелі впливу на країн-членів, якщо вони не дотримуються своїх зобов’язань щодо верховенства права. 

Так званий "механізм умовності щодо верховенства права" політично пов’язаний з перемовинами щодо довгострокового бюджету ЄС та фонду порятунку економіки.  

"Я думаю, це дуже правильно. Тому що це спосіб - сподіваюся - впливати на країн-членів. Якщо ви не поважаєте верховенство права (а по факту мається на увазі прийняття законів щодо максимального розширення прав  ЛГБТІ) - ви не отримуєте якусь частку коштів, яку ви мали б отримати", - зазначила вона.

Як "механізм умовності", так і сам бюджетний пакет ще фінально не погоджені. 

Єврокомісія також збирається презентувати стратегію захисту прав ЛГБТ у країнах ЄС.  У ній, серед іншого, йдеться про те, щоб:

- криміналізувати мову ворожнечі та ненависті щодо ЛГБТ (тобто будь-яка критика ЛГБТІ та осуд, навіть церквою, буде заборонений та каратиметься ТЮРМОЮ!), 

- створити національні плани боротьби з дискримінацією ЛГБТІ (тобто створюються інституції, які фінасуються та спрямовані, аби просунути ЛГБТІ ідеологію у всі сфери, зокрема навчання дітей і карати всіх незгодних), 

- забезпечити батьківські права та визнання одностатевих шлюбів, укладених в тій чи іншій країні, іншими країнами ЄС (фактично змусити країни легалізувати одностатеві шлюби, усиновлення дітей ЛГБТІ, і т.д.). 

Підводячи підсумок зазначеного, ми бачимо цинічність ліберального лобі, адже під «верховенством права» насправді мається на увазі виключно питання ЛГБТІ та прийняття законів на їх користь. Якщо нині такі вимоги висувають країнам, які є в Євросоюзі, то можна уявити, які жорсткіші умови будуть для тих країн, що  просять про фінансову допомогу, зокрема, Україна. Раніше публічно ці речі так явно не озвучувалиися, однак нині вся правда відкрилася.

Читайте також: В Шотландії ліберальне лобі готує закон, аби ув'язнювати батьків, якщо їх діти дома чи на вулиці висловлять осуд ЛГБТ

Прем'єри Польщі та Угорщини погрожують ветувати схвалення семирічного бюджету ЄС, якщо у ньому буде передбачений механізм фінансових санкцій за непідтримку ЛГБТІ

Про це повідомляє RMF24 з посиланням на джерела у дипломатичних колах, пише "Європейська правда".

Згідно з інформацією від джерела, Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький адресував відповідні листи президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, голові Європейської ради Шарлю Мішелю, а також канцлерці Ангели Меркель - оскільки Німеччина наразі головує у Раді ЄС.

Прем’єр у листі виступає проти механізму, що прив’язав би виділення коштів до дотримання верховенства права (а по факту верховенства права лише стосовно ЛГБТІ), та пише, що це ставить під захрозу схвалення бюджету ЄС. 

Нагадаємо, раніше стало відомо про аналогічну погрозу угорського прем’єра Віктора Орбана.

Орбан заявив, що планований санкційний механізм заснований на "юридично розпливчастих визначеннях", таких як "порушення верховенства права". Це створює "можливості для політичних зловживань" і порушує "вимогу правової визначеності".

Враховуючи вищевикладене, сьогодні цей сигнал є дуже важливим для нас. З подібними пропозиціями "кошти в обмін на національні сімейні цінності" будуть звертатися, а скоріше всього уже звернулися, і до України. Тому нині важливо, аби всі ми максимально активно писали депутатам, урядовцям, Президенту, що сімейні цінності України є непорушними і їх не можна ставити на терези торгів за кредити. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини