Понад 200 євангельських церков знищено від початку російського вторгнення
Війна
27.09.2024
За даними християнської організації Mission Eurasia та Інституту релігійної свободи (IRF) України, щонайменше 630 релігійних об'єктів постраждали від початку російського вторгнення

У нещодавньому звіті під назвою "Віра під вогнем" детально описується вплив війни на релігійні громади, зокрема знищення понад 200 євангельських церков та переслідування релігійних лідерів.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на evangelicalfocus.com.

Звіт надає чіткі докази того, як релігійні об’єкти стають мішенями війни, а релігійні свободи значно обмежуються.

Понад 200 євангельських церков знищено

Згідно зі звітом, понад 600 зруйнованих або пошкоджених релігійних об’єктів є християнськими церквами, з яких 206 — це євангельські храми. Біль

шість руйнувань сталася внаслідок російських ракетних ударів, атак дронів та артилерії. Окрім того, російські солдати часто захоплювали або грабували церкви, використовуючи їх як військові бази або укриття.

Найбільше постраждали релігійні об’єкти в Донецькій (146), Луганській (83) та Херсонській (78) областях.

Заборона релігійної діяльності

Спочатку російські солдати не звертали уваги на релігійні об’єкти, вважаючи їх гуманітарними центрами. Проте в травні-червні 2022 року ситуація змінилася. Російські війська заборонили гуманітарну допомогу з територій, підконтрольних Україні, що обмежило можливості церков допомагати нужденним.

Почалися рейди на церкви під час богослужінь, де військові збирали персональні та біометричні дані присутніх для подальшого нагляду. Від церков вимагали надавати плани їхньої діяльності на тиждень, а богослужіння могли бути скасовані, якщо військові вважали якусь подію неприйнятною.

Переслідування релігійних лідерів

У звіті також підкреслюється переслідування релігійних лідерів. За даними Інституту вивчення війни, від початку російського вторгнення щонайменше 29 священнослужителів були вбиті або викрадені.

Mission Eurasia постійно фіксує нові випадки знущань, тортур та принижень священників, пасторів та інших релігійних діячів на окупованих територіях. Організація зазначає, що репресії проти релігійних лідерів набирають все більш жорсткого та систематичного характеру.

Російська влада виправдовує свої дії, звинувачуючи релігійних діячів у “екстремістській діяльності” згідно з законом Ярової 2016 року, який забороняє діяльність релігійних меншин, зокрема євангельських церков.

Рекомендації

Звіт пропонує 12 рекомендацій, спрямованих на припинення утисків релігійних меншин на окупованих територіях. Метою цих заходів є притягнення винних до відповідальності та допомога релігійним громадам у складних умовах.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаХристиянський світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини