Про героїзм християн на фронті та бронювання священнослужителів говорили на засіданні УМР
Християнський світ
27.09.2024
26 вересня відбулося чергове засідання Української Міжцерковної Ради. Глави євангельських протестантських церков і лідери християнських організацій зібралися разом, щоб обговорити актуальні питання служіння в Україні
Засідання вів головуючий єпископ Валерій Григораш. Серед питань - уточнення порядку членства в УМР, регламенту засідань і створення постійного секретаріату.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!
 
Перший заступник головуючого Руслан Кухарчук доповів про участь у Глобальному Лідерському Саміті у Чикаго і розклад ГЛС в Україні цього сезону. Окремо він вніс пропозиції по активізації роботи з міжнародними євангельськими лідерами для адвокації українського питання під час війни.
Власне серед основних тем засідання УМР були питання роботи капеланів на фронті, дієвого служіння християнських волонтерів і гуманітарних організації.
 
В контексті теми мобілізації єпископи розповіли про досвід героїчної військової служби членів їхніх церков.
 
Також було наголошено на необхідності бронювання священнослужителів, що є обов'язковою умовою для функціонування церков і їхнього подальшого служіння Богу і народу України.
Засідання відбулося у виїздному форматі. Окрім робочого порядку денного, ввечері члени УМР мали вільне спілкування на духовні теми, обмірковуючи виклики сьогодення з погляду Святого Писання і християнської традицій.
Християнський світ
Останні новини
Останні новини