Прийшов наказ звільнити за декілька годин до страти – історія одного пастора за якого молилась церква
Християнський світ
08.03.2021
Це відбулося в середу, 3 березня. Саме на цей день була запланована страта нігерійського пастора Булуса Ікуру, якого раніше викрали терористи Боко Харам.

Пастора Ікуру було викрадено напередодні Різдва у штаті Борно, північно-східна Нігерія, це вчинила терористична група "Боко Харам". Під час нападу бойовики викрали Ікуру та ще шестеро людей, при цьому вбивши щонайменше 11 чоловік.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Боко Харам, декілька разів публікували відео, в яких Пастор просив про допомоги уряду країни. Останнє відео викликало громадський резонанс, оскільки пастор Ікура заявив, що йому залишився  тиждень до страти. На відео Ікура стояв на колінах, а бойовики стояли біля нього з ножами.

«Я закликаю президента Мухаммаду Бухарі та губернатора Борно допомогти мені, тому що сьогодні, 24 лютого, мені був поставлений однотижневий ультиматум», - говорив пастор Ікура у відео.

В цей час сім'я пастора та церква сильно молилась за його звільнення. 

Пастора живого висадили на околицях міста Майдугури, «столиці» Боко Харама". Інформаційне агентство "Цей день" зазначає, що «членам його родини повідомили про місце знаходження пастора».

Всеукраїнський Собор раніше повідомляв, що за даними доповіді 2200 християн були вбиті в Нігерії у 2020 році. Також в цьому місяці повідомлялось, що у Нігерії терористи викрали 279 школярок. Їх вдалося згодом врятувати.

Джерело: Persecution.org

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ
Останні новини
Останні новини