Історії неймовірних жінок. Як зберегти віру на фронті: «КАПЕЛАНКИ. Молитва у пеклі»
Суспільство
26.09.2024
Фільм досліджує тему віри, мужності та людяності у найважчих обставинах, показуючи, що жінка може змінити життя багатьох навіть на війні

«Капеланки. Молитва у пеклі» — документальний фільм-антологія Суспільного про трьох капеланок з різною історією, але спільною вірою — Олену Легенчук, Марину Сердіченко, Олену Жевець. Фільм розповідає історії жінок, які працюють на передовій, підтримуючи військових у найважчі моменти життя.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

«Ідея документального фільму «Капеланки. Молитва у пеклі» виникла як відповідь на питання: «Чи може жінка бути капеланкою?». Впродовж усієї стрічки три героїні демонструють своєю діяльністю, як змінились ролі жінки у нашому суспільстві після початку повномасштабного вторгнення. Я навмисно вирішила розповісти історії героїнь в окремих новелах, аби підкреслити значення служіння кожної та показати їхній внесок у капеланство, яке зовсім молоде у нашій країні. Я думаю, що через десятки років цей фільм стане свідченням того, як зароджувалось «жіноче капеланство» в Україні, а закладені паростки гендерної рівності проростуть у здорове суспільство, де всі мають рівні права», — ділиться Олена Кривенко, режисерка фільму.

Кожна з героїнь фільму пройшла свій власний шлях до капеланства. Олена Легенчук прийшла до віри через пережите домашнє насильство та внутрішнє спустошення, Марина Сердіченко — через волонтерство, а Олена Жевець обрала цей шлях після втрати чоловіка.

Фільм не просто розповідає про релігійні аспекти служіння, він занурює нас у глибини людської душі, де віра стає незламною опорою. Історії капеланок доводять, що навіть у найскладніших життєвих ситуаціях людина здатна знайти в собі силу і надію.

«Мене часто питали, чи не лячно їхати туди, де стріляють, але у мене є зброя — Біблія і молитва». Марина Сердіченко — волонтерка, капеланка.

«Я перша капеланка, яка поїхала на нуль, щоб помолитися за військових». Олена Легенчук — капеланка, волонтерка.

«Не всі були в захваті, що жінка на війні, але я впевнена, що у капеланства немає статі». Олена Жевець — капеланка ЗСУ.

Чи може бути жінка капеланкою, чи варто бути жінці капеланкою? Усі відповіді у документальному проєкті «Капеланки. Молитва у пеклі».

  

Джерело: youtube.com, dess.gov.ua, Суспільне мовлення

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Суспільство ВійнаХристиянський світ
Останні новини
Останні новини