В ООН бракує грошей на допомогу українцям цієї зими
Допомога під час війни
27.09.2024
Організація Об’єднаних Націй (ООН) не має коштів, необхідних для допомоги українцям цієї зими, у той час, коли більш ніж половина потужностей України з виробництва електроенергії знищена

Про це повідомила представниця агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

"Рівень фінансування таких організацій, як наша, занадто низький для цієї пори року", — пояснила посадовиця у коментарі AFP, пише suspilne.media.

УВКБ ООН наразі має лише 47% коштів, необхідних для допомоги мільйонам українців, переміщених або постраждалих від війни, підкреслила вона. Минулого року в цей час ця програма була профінансована на 70%.

Зараз в Україні близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО), проте обстріли інфраструктури та активізація російських військ спричиняють нові переміщення населення, пояснила Ліндгольм Біллінг.

"Майже 99 тисяч людей, наприклад, евакуювалися або покинули прифронтові села в Донецькій області з 1 серпня", – розповіла вона.

УВКБ ООН співпрацює з українськими організаціями, щоб забезпечити підтримку внутрішньо переміщеним особам та надати допомогу найбільш вразливим групам населення, зокрема перед настанням зими. Близько 650000 людей отримують цю допомогу.

Джерело: suspilne.media

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Допомога під час війниЄвропа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини