Миколу Романюка призначили новим ректором Ірпінської біблійної семінарії
Християнський світ
28.09.2024
26 вересня 2024 року на засіданні Ради Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів затвердили Миколу Романюка новим ректором Ірпінської біблійної семінарії.

Попередній ректор, Ігор Яремчук, який очолював семінарію з 2008 по 2024 рік, склав свої повноваження.

Джерело: Baptists of Ukraine повідомляє Слово про Слово.

Микола Романюк народився 24 червня 1973 року в місті Борислав, Львівська область. Разом з дружиною Тетяною виховали трьох дітей: синів Івана та Марка, а також доньку Дарину.

Вищу освіту здобував у Дрогобицькому педагогічному інституті та Одеському державному університеті, де отримав спеціальність викладача німецької мови та літератури. Також він викладав уроки Біблії в школі та ліцеї.

З 1993 по 1997 рік навчався в Одеській богословській семінарії, після чого був запрошений працювати в новостворений Інститут підготовки церковних служителів в Ірпені. Магістерський ступінь у галузі біблійних та богословських наук здобув у Талботській школі богослов‘я, що діяла на базі Київської богословської семінарії.

У 2002 році Миколу Романюка рукопоклали на служіння пастора-учителя в Ірпінській біблійній церкві, а у 2009 році його обрали старшим пастором. Він також виконує обов’язки керівника комітету розвитку пасторів. У січні 2022 року Романюка обрали старшим пресвітером об’єднання церков м. Києва та Київської області.

Микола Романюк має багаторічний досвід викладання в семінаріях з таких дисциплін, як історія Церкви, розвиток церковних служінь, духовне життя та церковне керівництво. Він часто виступає як спікер на лідерських та пасторських конференціях і семінарах.

Джерело:  Слово про Слово.

Християнський світ
Останні новини
Останні новини