Комітет Ради підтримав законопроєкт про створення Міністерства демографії та діаспори
Суспільство
17.10.2024
Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно підтримав законопроєкт № 11424, який передбачає створення Міністерства демографії та діаспори

Ініціатором проєкту виступив народний депутат Микола Княжицький. За його словами, нове міністерство буде відповідальним за демографічну політику країни та матиме широкі повноваження, включаючи розробку стратегічних документів та координацію дій з іншими органами виконавчої влади, якщо їхні рішення не відповідатимуть демографічним пріоритетам.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на допис Миколи Княжицького.

«Розв’язання демографічної проблеми є одним із ключових завдань для держави та суспільства. Це питання має таку ж важливість, як і наша перемога у війні, досягнення стабільного миру, членство в ЄС і НАТО, а також відбудова країни», – підкреслив Княжицький.

Законопроєкт також передбачає створення Фонду відновлення демографічного потенціалу, який надаватиме гранти для підтримки проєктів, що сприятимуть демографічному зростанню.

Експерти зазначають, що низька народжуваність є однією з найбільших загроз для України після закінчення війни. Як повідомив Олександр Гладун, заступник директора Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ, для стабілізації чисельності населення 100 жінок повинні народжувати 210-220 дітей, що є складним завданням навіть для європейських країн. Крім того, продовження тривалості життя та активні заходи в системі охорони здоров’я можуть сприяти загальмуванню скорочення населення.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Суспільство Все для сімей
Останні новини
Останні новини