НБУ не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, але ринок врегулювати плануть
Економіка та бізнес
17.10.2024
Позбавляти гривню статусу єдиного законного платіжного засобу Нацбанк не готовий

Національний банк України не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, проте працює над врегулюванням ринку віртуальних активів.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», пише sud.ua.

«Гривня є єдиним законним засобом платежу в Україні. Це наша принципова позиція. Саме той факт, що гривня зберігає функціональність, є стійкою, користується довірою, дозволяє Україні бути багато в чому ефективною, попри війну. Криптовалюту ми не розглядаємо як законний засіб платежу», - зазначив він.

За словами Пишного, відбулося кілька технічних місій МВФ, метою яких було глибоке вивчення різного досвіду і напрацювання комплексних пропозицій щодо законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів, які б врахували європейський досвід і вимоги щодо фінансового моніторингу.

«Чи вважаємо ми, що недобросовісні особи в умовах встановлених лімітів активніше використовуватимуть криптоактиви у своїй діяльності й обсяг операцій з криптоактивами зросте? Так, звісно. Тому розуміємо, що крок за кроком, принаймні в частині мандата Національного банку, ми повинні створити максимально прозорі і зрозумілі правила гри на цьому ринку», - каже Пишний та наголошує, що говорити про те, що наразі існує готове рішення щодо законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів, під яким міг би підписатися Національний банк, - ні, поки цього немає.

Голова НБУ підкреслив, що позбавляти гривню статусу єдиного законного платіжного засобу Нацбанк не готовий, особливо в умовах війни.

Джерело: sud.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

 

Більше рубрик та новин тут

Економіка та бізнесСуспільство
Останні новини
Останні новини