Росія знищила і пошкодила в Україні понад 2500 навчальних закладів
Війна
20.09.2024
Від початку повномасштабного вторгнення війська РФ знищили і пошкодили в Україні 2509 навчальних закладів, у тому числі 1668 шкіл
"За даними Національної поліції, з початку повномасштабного вторгнення знищено або пошкоджено 2509 навчальних закладів. Найбільше було зруйновано саме шкіл - 1668, дитячих садків - 700 і 141 вищий навчальний заклад", - заявив голова Нацполіції Іван Вигівський на міжнародній конференції "Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за атаки на цивільні об’єкти".
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це Національна поліція повідомила у Фейсбуці, передає ukrinform.ua.

"Бомбардування і ракетні обстріли закладів освіти - це воєнний злочин. І це свідомі злочинні дії з боку Російської Федерації, направлені на знищення української ідентичності, позбавлення наших дітей права на освіту та фактично створення умов для знищення нашої нації", - наголосив Вигівський.

Він зазначив, що спільне завдання всіх Сил оборони України, до яких належить і Національна поліція, українських та міжнародних органів кримінальної юстиції, закордонних партнерів - зробити так, аби жодна дитина в Україні більше не постраждала внаслідок російської агресії та мала можливість навчатися у безпечному освітньому середовищі, а кожен воєнний злочинець не зміг уникнути справедливого покарання.

Джерело: ukrinform.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаОсвіта і наукаСуспільство
Останні новини
Останні новини